ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ (2012- 2013)

Το σχολείο μας έχει μεγάλο αύλειο χώρο κι εμείς, θέλοντας να τον ομορφύνουμε, φτιάξαμε την περιβαλλοντική μας ομάδα. Ξεκινήσαμε ελέγχοντας την ποιότητα και το pH του χώματος και σχεδιάζοντας πού και τι θα φυτέψουμε. Ορίσαμε ένα μικρό χώρο για να φτιάξουμε κομπόστ και αρχίσαμε τα φυτέματα.
Το δασαρχείο μας προμήθευσε με αρκετά φυτά:πικροδάφνες,δεντρολίβανα, κουτσουπιές, ιβίσκους, κυπαρίσσια. Επίσης φυτά μας έδωσε και το ΜΑΙΧ κι εμείς (μαθητές και συνάδελφοι) φέραμε φυτά από τα σπίτια μας: φρέζες, κάκτους, γεράνι, σφακάκια, αλόη, νυχτολούλουδο, κρίνους, καντιφέδες, μεσημεράκια, τριανταφυλλιές.
   Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου που καθάρισε την αυλή από τα αγριόχορτα  υποσχέθηκε να φρεζάρει ένα μικρό κομμάτι -που είχαμε αρχίσει να σκάβουμε και δυσκολευόμασταν-για να φτιάξουμε λαχανόκηπο, όμως ο καιρός δεν το επέτρεψε. Ποτίζαμε τα φυτά μας, τα καθαρίζαμε από τα αγριόχορτα, τα λιπάναμε και περιμέναμε ανυπόμονα να μεγαλώσουν και να ανθίσουν τα λουλούδια. Δυστυχώς μια απειλή, που είχαμε υποτιμήσει τη σημασία της, εμφανίστηκε. Μιλάμε για την  απροσεξία αρκετών παιδιών του σχολείου με αποτέλεσμα την καταστροφή, το  τσαλαπάτημα και κάποιες φορές το ξερίζωμα  των φυτών.

Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα ερωτηματολόγιο που απάντησαν όλα τα παιδιά του σχολείου και μια αφίσα

   Οι περισσότεροι μαθητές απάντησαν ότι θα ήθελαν ένα κήπο πολύχρωμοότι τα φυτά κινδυνεύουν και από τους μαθητές όμως καθώς δε θέλουν πλέγματα θα πρέπει   όλοι να προσέχουμε τα φυτά.
    Εμείς μπορεί να μην χαρήκαμε τον κήπο μας πολύχρωμο, όμως κάναμε μια αρχή, που μπορεί να βρει μιμητές και σίγουρα μετά από μερικά χρόνια κάποιοι άλλοι μαθητές να απολαμβάνουν τη σκιά, το άρωμα και το χρώμα των φυτών μας. Ακολουθεί βίντεο από την εκδρομή μας στο Βοτανικό πάρκο στο Φουρνέ.