ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΡΩΣ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ

Ο  έρωτας είναι περίεργος. Όταν ερωτεύεσαι, εσύ γίνεσαι περίεργος. Περίεργος, με την καλή έννοια.
Οι περισσότεροι ερωτευμένοι χαμογελάνε συνέχεια, αγαπάνε περισσότερο από πριν το καθετί γύρω τους. Οι ερωτευμένοι δίνουν περισσότερη σημασία στις στιγμές. Δίνουν ένταση σε κάθε τους στιγμή με το ταίρι τους γιατί πολύ απλά η κάθε στιγμή μαζί του είναι πολύτιμη.
   Πολλοί  μιλάνε για πεταλούδες στο στομάχι και καρδούλες στα μάτια. Όχι. Δεν είναι αυτά που σε κάνουν ερωτευμένο. Δεν είναι αυτά τα σημάδια που δείχνουν ότι όντως είσαι ερωτευμένος. Έχω ερωτευτεί, ξέρω.
Για εμένα έρωτας είναι να μην μπορείς να βγάζεις τον άλλο από το μυαλό σου. Να νιώθεις μια νοσταλγία και μια απερίγραπτη ανάγκη για να τον δεις κάθε φορά που τον σκέφτεσαι. Να τον βλέπεις και η ανάσα  να σκαλώνει στον λαιμό σου εμποδίζοντάς σε να μιλήσεις, να κάνεις  οτιδήποτε. Να νιώθεις νευρικότητα όταν βρίσκεσαι κοντά του.  Έρωτας είναι να ακούς την φωνή του και να χαμογελάς. Έτσι απλά χωρίς κανένα λόγο. Απλά και μόνο επειδή άκουσες τη φωνή του, επειδή ξέρεις ότι βρίσκεται κάπου κοντά σου, μόνο για αυτό να χαμογελάς.
   Έρωτας είναι να βρίσκεις το καθετί  πάνω του αξιολάτρευτο και υπέροχο. Να χαμογελάει και να φωτίζεται ολόκληρος ο κόσμος σου. Να ρίχνει το βλέμμα του πάνω σου, έστω και για δυο δευτερόλεπτα, και να νομίζεις ότι σε παρατηρούσε για ώρες. Να τον κοιτάς βαθιά μέσα στα μάτια και να χάνεσαι μέσα στην άβυσσο και στην απόλυτη ομορφιά τους.
   Να χαίρεσαι να τον ακούς να γελάει. Να νιώθεις ότι είναι  σπουδαίο το κάθε πράγμα που κάνει ή λέει. Μα το πιο σημαντικό από όλα, να είναι σπουδαίος στα μάτια σου. Μπορεί να είναι στα μάτια σου ο πιο όμορφος άνθρωπος του κόσμου και ας μην είναι για όλους τους υπόλοιπους. Έρωτας είναι αυτό. Έρωτας είναι να αγαπάς τον άλλο πιο πολύ από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό είναι, για εμένα, έρωτας. 

Από τη μαθήτρια του Β4 Τσιτσιριδάκη Ευαγγελία