ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τη φετινή χρονιά μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω το πρόγραμμα «Λέσχη φωτογραφίας» του φιλολόγου κου Μανάκου Αστέριου.
Στο πρόγραμμα ήμασταν συνολικά οκτώ παιδιά και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Αρχικός μας στόχος ήταν να μάθουμε τα μυστικά που κρύβει μια φωτογραφία, ώστε να βγάζουμε σωστές φωτογραφίες. Στο επόμενο βήμα μας έπρεπε να φωτογραφίσουμε και τα τέσσερα τμήματα της Γ΄ τάξης. Για να το καταφέρουμε με επιτυχία αυτό, χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες από δύο άτομα η καθεμιά και αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε τους μαθητές/τριες του τμήματος που είχαμε αναλάβει. Συνολικά συγκεντρώσαμε 1150 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από τις οποίες επιλέξαμε τις 123 καλύτερες. Στο τελευταίο στάδιο εκτυπώσαμε τις φωτογραφίες και τις κορνιζώσαμε για να στολίσουν το χώρο του σχολείου.
Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα εμπειρία, γιατί, εκτός του ότι περνούσαμε καλά, μάθαμε να συνεργαζόμαστε, αφού όλο αυτό το διάστημα εργαζόμασταν σε ομάδες. Ακόμη μάθαμε διάφορα μυστικά της φωτογραφίας που σίγουρα θα αξιοποιήσουμε στο μέλλον. Σε κάθε μας συνάντηση, εξάλλου, ο κος Μανάκος φρόντιζε όχι μόνο να μας διδάσκει αλλά και να μας ‘’ανεβάζει’’ τη διάθεση για να περνάμε ευχάριστα.
Δυστυχώς φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά στο Γυμνάσιο και δε θα μπορέσω να παρακολουθήσω για δεύτερη φορά τη «Λέσχη ανάγνωσης».


Σγουρομάλλη Κατερίνα, μαθήτρια του Γ4