ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2015

Για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το σχολείο μας επέλεξε να γίνει επετειακή εκδήλωση ανά τμήμα. Σχετικό κείμενο είχε προετοιμάσει ο φιλόλογος κ. Παντίδης Θεόδωρος. Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε τμήματος, με την υποστήριξη ενός ακόμη συναδέλφου, ενημέρωσε για τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1973 με έμφαση στο καθεστώς ανελευθερίας που είχε επιβάλει η Χούντα. Αναφορά επίσης έγινε στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης που καθιστούν τα συνθήματα των φοιτητών για Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές σχετικά με τα διδάγματα της θυσίας των νεκρών του Πολυτεχνείου. Τέλος, αντί άλλου αγωνιστικού καλέσματος διαβάστηκε απόσπασμα από το διήγημα της μαθήτριας του Γ4 Τσιτσιριδάκη Ευαγγελίας που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό:
''...Εκείνοι μπορούν να μας κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αντιδρώντας είναι να ελπίζουμε. Κι αυτό με φοβίζει. Θέλω να παλεύω για τη ζωή μου. Θέλω να έχω το δικαίωμα να παλεύω για το δίκιο μου. Κι αυτό θα κάνω.
 Πώς να παλέψεις, όμως, σε έναν κόσμο που οι αγωνιστές είναι καταδικασμένοι να υποκύπτουν στους αρχηγούς;
Πώς να παλέψει ο αδύναμος τον δυνατό σε έναν κόσμο που έχει φτιαχτεί από τους ίδιους τους δυνατούς;
Πώς να μην χάσεις την πίστη σου όταν βλέπεις ότι πάντα κάποιος θα είναι από πάνω σου, κάποιος που θα παίρνει τη ζωή σου στα χέρια του;
Αλήθεια, πώς;''
Κι όμως. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν σε όλους μας ότι γίνεται.
 
  Στη συνέχεια, μετά από αίτημα του 15μελους μαθητικού συμβουλίου και με  παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Λιβανού, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους φορείς της σχολικής κοινότητας με θέμα τη γονιμότερη συνεργασία μαθητών-καθηγητών.