ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση έγινε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η δεύτερη συνάντηση των εθελοντών του ΄΄Διαβάζω για τους άλλους΄΄, ενός κοινωφελούς εθελοντικού δικτύου που στοχεύει στην εξασφάλιση του αγαθού της γνώσης σε πληθυσμιακές ομάδες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να διαβάσουν.
   Η πρωταρχική ιδέα ήταν ο εμπλουτισμός της ακουστικής βιβλιοθήκης τυφλών, ωστόσο οι δράσεις  του δικτύου, πέρα από τις ηχογραφήσεις, περιλαμβάνουν πλέον αναγνώσεις βιβλίων σε παιδιά, ηλικιωμένους και αναλφάβητους σε ποικίλους χώρους, από ορφανοτροφεία και κέντρα παιδικής μέριμνας μέχρι Γηροκομεία και φυλακές ενώ σχεδιάζονται και κατ΄ οίκον αναγνώσεις.
   Από την ίδρυση του δικτύου τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα το ΄΄Διαβάζω για τους άλλους΄΄ αριθμεί περισσότερο από 2000 συμμετοχές εθελοντών  με οργανωμένες δράσεις σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και από τον Ιανουάριο του 2016 και στα Χανιά To σχολείο μας εκπροσωπεί η συνάδελφος κ. Λυμπέρη Δήμητρα, φιλόλογος, που δραστηριοποιείται στην επιλογή παραμυθιών.
   Στην εκδήλωση- συνάντηση των Χανίων οι διοργανωτές, αφού παρουσίασαν το όραμα του δικτύου σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έδωσαν το λόγο στους εθελοντές που ήδη δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Εκείνοι, με τη σειρά τους, μίλησαν από καρδιάς  και με περίσσια συγκίνηση δήλωσαν ευγνώμονες για τις ανεπανάληπτες στιγμές που έχουν ζήσει συμμετέχοντας σε δράσεις του δικτύου.
Κοινή διαπίστωση ότι το να διαβάζουν για τους άλλους έχει (εμ)πλουτίσει τις ζωές τους καθώς νιώθουν ότι οι ίδιοι κερδίζουν περισσότερα από όσα προσφέρουν.

   Το κάλεσμα ήταν και είναι σαφές: όσοι περισσότεροι εθελοντές διαβάσουν για τους άλλους τόση μεγαλύτερη η διάχυση της γνώσης μέσω του ζωντανού προφορικού λόγου και η συνακόλουθη χαρά των ακροατών, ατόμων ή ομάδων.  Μεσούσης της  ανθρωπιστικής κρίσης ανάλογες δράσεις ας γίνουν αφορμή να στραφούμε στο συνάνθρωπό μας και με διάθεση προσφοράς να νιώσουμε και γίνουμε ΕΜΕΙΣ.

   Πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στην ιστοσελίδα του δικτύου  www.giatousallous.gr  και ζωντανά στο παρακάτω βίντεο: