ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ

 Η γνωριμία των μαθητών του Δημοτικού με το Γυμνάσιο στο οποίο πρόκειται να φοιτήσουν,  συνήθως γίνεται το Σεπτέμβριο κάθε έτους την ημέρα του Αγιασμού. Έως τότε αρκούνται σε περιγραφές άλλων παιδιών, φήμες, ιστορίες,  που συνήθως απέχουν πολύ απ' αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Με πολύ άγχος και απορίες προσέρχονται οι περισσότεροι/ες για αυτό που θα συναντήσουν στο μέρος που θα αποτελέσει το νέο σχολικό περιβάλλον τους.

       Η διευθύντρια κ. Ζερβουδάκη, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου των Περιβολίων εκδήλωσαν την επιθυμία αυτή η γνωριμία να γίνει για πρώτη φορά,  λίγο νωρίτερα,  και εμείς ως σχολείο ανταποκριθήκαμε άμεσα,  ώστε στα πλαίσια μιας ημερήσιας επίσκεψης να έχουν την ευκαιρία της πρώτης επαφής με το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου στο οποίο  θα βρεθούν από το επόμενο σχολικό έτος.
       Έτσι την Τετάρτη 3-5-2017,  33 μαθητές της έκτης δημοτικού μαζί με τις δύο δασκάλες τους την κ. Παππά Ευαγγελία και την κ. Παντελάκη Νεκταρία κατέφθασαν από το πρωί στο σχολείο μας. Το πρόγραμμα είχε συμφωνηθεί από κοινού τις προηγούμενες ημέρες και περιλάμβανε καλωσόρισμα και συζήτηση γνωριμίας με την διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Βουρεξάκη. Εκεί δόθηκαν πληροφορίες και απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις που έγιναν από μέρους των παιδιών και των δασκάλων τους. Πόσες ώρες γίνεται μάθημα, πόσο μεγάλα είναι τα διαλείμματα, πόσοι καθηγητές διδάσκουν στο σχολείο, πόσα παιδιά έχουν τα τμήματα, βέβαια...τι ώρα είναι το σχόλασμα, αν γίνονται πάρτυ, εκδρομές, προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και πολλά άλλα.
       Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, στις τάξεις και τα εργαστήρια. Οι μικροί μαθητές έδειξαν εντυπωσιασμένοι από την αίθουσα Καλλιτεχνικών, το Χημείο και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων όπως και από την μεγάλη και ηλιόλουστη αυλή που διαθέτει το σχολείο μας. Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μάθημα στα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν στις τάξεις της κ. Πιπεράκη για Αρχαία Ελληνικά, του κ. Χατζηγεωργίου για Τεχνολογία, της κ. Καλλιβρετάκη για Πληροφορική και της κ. Σπάρταλη για Βιολογία.
       Την  τέταρτη ώρα και στο μάθημα της Γυμναστικής  είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλει με τους μαθητές του Α1 υπό την επίβλεψη της γυμνάστριας  κ. Μανουσογιαννάκη. Η επίσκεψη τέλειωσε με το απαραίτητο κέρασμα στο γραφείο των καθηγητών, αναμνηστικές φωτογραφίες και πολλές ευχαριστίες από πλευράς όλων.
        Από την μεριά μας χαρήκαμε που μας επισκεφθήκατε, μας άρεσε πολύ το κέφι και η ζωντάνια σας, κρατήστε τα , μην τα χάσετε,  και.... ραντεβού το Σεπτέμβριο στο σχολείο μας παιδιά!
            Ιωάννα Βουρεξάκη