ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΟ

Καθώς καθαρίζαμε τη σχολική μας αίθουσα σήμερα (Παρασκευή 21/1/2018) διατυπώναμε και τις απόψεις μας για αυτό το θέμα. Όσο και να το επιθυμούσαμε δύσκολο να μοιάσει ο χώρος όπως θα έπρεπε να είναι. Οι καρέκλες, η πόρτα με μπλάνκο, οι χαρακιές δεν σβήνουν, όσο και να το θέλαμε. Δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει. Μακάρι όποιος το έκανε, να ξανασκεφτόταν πριν το κάνει. Ας καταλάβουμε ότι το σχολείο μας είναι σαν το σπίτι μας και θα πρέπει να το κρατάμε καθαρό και να το προστατεύουμε. Το σχολείο πρέπει να είναι καθαρό, γιατί είναι σαν το δεύτερο σπίτι μας, έτσι πρέπει να είναι καθαρό, όπως το σπίτι μας. Η τάξη μας είναι καλό να είναι καθαρή, επειδή τότε θα ζούμε σε ένα ωραίο σχολικό περιβάλλον  και θα πρέπει να το σεβαστούμε.
     Ο προσωπικός μας χώρος είναι απαραίτητο να είναι καθαρός. Η εικόνα ενός χώρου φανερώνει τον χαρακτήρα του ανθρώπου στον οποίο ανήκει. Αν δεν είναι καθαρός και τακτοποιημένος, όσοι τον επισκέπτονται ίσως μας χαρακτηρίσουν αρνητικά και προσπαθήσουν να μας αποφύγουν. Επίσης, ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε επηρεάζει και την καθημερινότητά μας. Αν δεν βάλουμε μία τάξη στα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα μέσα, θα δυσκολευόμαστε να ανακαλύψουμε που βρίσκεται το καθένα. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που δεν αρχειοθετήσουμε σωστά τα έγγραφά μας, θα είναι αδύνατο να τα ξεχωρίσουμε. Τέλος, αν δεν παραμείνει ο χώρος μας τακτοποιημένος θα μειωθεί και το μέρος που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Μόνο σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο χώρο μπορούμε να χαλαρώνουμε.
     Πρώτα από όλα για εμάς, κάναμε το καλύτερο που μπορέσαμε, αν και νιώσαμε ότι έμοιαζαν με μπαλώματα όσα σκεπάσαμε με μπογιά. Τη Δευτέρα μπορεί να μας φαίνονται διαφορετικά. Έπειτα, δεν θέλουμε να κουράζουμε ακόμη πιο πολύ την κυρία Σοφία. Τέλος, τη Δευτέρα, εν όψει των βαθμών, το σχολείο μας θα ανοίξει και δεν θέλουμε δείξουμε μία άσχημη εικόνα. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1