ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ AR ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus ΚΑ2 ''Επαυξημένη πραγματικότητα για εσάς'' που υλοποιείται στο σχολείο μας,την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 έγινε παρουσίαση της τεχνολογίας AR (Augmented Reality) στα δύο τμήματα της ΣΤ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών.
   Αρχικά έγινε παρουσίαση φωτογραφιών  360 μοιρών με γνωστά μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων, που πρόκειται να αξιοποιηθούν στο τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με σχετικές υπομνήσεις ιστορικού περιεχομένου. Έτσι οι μαθητές, παρακολουθώντας τις κινούμενες εικόνες, πληροφορήθηκαν για  εμβληματικά κτήρια της οδού Χάληδων, τον αιγυπτιακό φάρο και τα ενετικά νεώρια. Στη συνέχεια διαπίστωσαν την χρήση της εφαρμογής AR στο βιβλίο της Γεωγραφίας, την οποία πρόσφατα δημιούργησε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα παιδιά, ανά ομάδες, με τη χρήση τεσσάρων κινητών που είχαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή (SchoolAR)  είχαν  την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν ζωντανά την περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της και γύρω από τον Ήλιο είδαν την κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και τη μεταβολή της διάρκειας της ημέρας μέσα σε ένα ηλιακό έτος! Τέλος τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν το μάθημα με τη χρήση τεχνολογίας AR συμπληρώνοντας σχετικό ερωτηματολόγιο, τα αποτελέσματα του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ. Σύμφωνα με τα σχόλια των παιδιών το μάθημα ήταν ενδιαφέρον και κατάλαβαν καλύτερα τι συμβαίνει στον γαλαξία ενώ πρότειναν  να έχει η εφαρμογή και ήχο.
   Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά και τους δασκάλους τους κ. Μαρκοπούλου Αμαλία και κ. Συροκάκη Κωσταντίνο για την άψογη συνεργασία. Επίσης θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια του σχολείου κ. Σουχλάκη Στέλλα για την πρόθυμη ανταπόκρισή της στην πρότασή μας και τη φιλική υποστήριξή της στην υλοποίηση της δράσης.





Νίκη Σπάρταλη-Σμαράγδη Γαλημιτάκη-Βλαμάκη Χαρά