ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2018-19

Στην παρουσίαση των δράσεων του σχολείου μας,  είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  από την  θεατρική ομάδα του σχολείου μας,   σκηνές από το έργο της Λείας Χατζοπούλου - Καραβία,  " Μικροί - Μεγάλοι ". Οι μαθητές μας,  πολύ πειστικοί  στους ρόλους τους,  μας διασκέδασαν. Η κ.Γερμανού,   υπεύθυνη καθηγήτρια της θεατρικής ομάδας μαζί με την κ. Τζεϊρανάκη, μας είπε λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
"Κάπου σε μια σχολική αυλή οι μαθητές έχουν βγει για διάλειμμα. Τα παιδιά μιας τάξης, όμως, αντί να παίζουν ανέμελα αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχουν την επόμενη ώρα διαγώνισμα στην Ιστορία. Κάθονται, λοιπόν, προβληματισμένα και αγχωμένα και προσπαθούν να μάθουν έστω και την τελευταία στιγμή το μάθημα. Τα γεγονότα και οι χρονολογίες είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατον να τα μάθουν απέξω. Είναι και η φασαρία που γίνεται στο προαύλιο, ώστε το διάβασμα να δυσκολεύει  ακόμα πιο πολύ. Μια μαθήτρια ,η Τατιάνα, αρχίζει να μιμείται με κινήσεις κάποια γεγονότα. Αυτό αρέσει στα παιδιά, το βρίσκουν ενδιαφέρον και αποφασίζουν να το χρησιμοποιούν από δω και στο εξής για να μαθαίνουν και άλλα μαθήματα έτσι. Κάποιος ρίχνει και την ιδέα: αφού μπορούν να δραματοποιήσουν τα μαθήματα, μπορούν να φτιάξουν  και μια θεατρική ομάδα και να παίξουν θέατρο.
Ακολουθεί στη συνέχεια η ανακοίνωση της ιδέας τους στους γονείς τους. (Θα παρακολουθήσετε μερικές σκηνές από αυτό το μέρος). Εδώ φαίνεται η αντίδραση των γονιών ανάλογα με το κοινωνικό τους περιβάλλον ή τις απόψεις τους γενικότερα.
Η παράσταση ολοκληρώνεται με την εκ νέου συγκέντρωση των μαθητών στην αυλή του σχολείου όπου ανακοινώνει ο καθένας μαθητής  τι συνέβη στο σπίτι του, όταν είπε στους γονείς του για τη δημιουργία της θεατρικής  ομάδας τους. Παρόλο που οι αντιδράσεις ήταν διαφορετικές το αποτέλεσμα είναι ένα: η θεατρική ομάδα είναι γεγονός – έχει συγκροτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να πάρει μέρος- ακόμα και γονείς όπως παρακινούν τα παιδιά στο τέλος".
 Στιγμιότυπα από το έργο μπορείτε να δείτε  στο παρακάτω βίντεο.