ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


 Το Σχολείο μας είχε την ευκαιρία με δύο τμήματα το Γ2 και το Α2 να επισκεφτεί το Πολυτεχνείο Κρήτης τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στην Ανοιχτή Ημέρας Γνωριμίας. Οι καθηγήτριες Καλλιβρετάκη Αργυρώ, Μανουσογιαννάκη Σοφία και Ξερογιαννάκη Αναστασία συνόδευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες και συμμετείχαν στα μαθήματα.
Η κοσμοσυρροή μαθητών και εκπαιδευτικών έδωσε ένα μήνυμα για το τι περιμένει η παιδεία μας από την Εκπαίδευση.
            




   Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία ανοιχτά μαθήματα στα φιλόξενα αμφιθέατρα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Ο καθηγητής κ. Σταυρουλάκης Γεώργιος από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, αφού μας καλωσόρισε στο Πολυτεχνείο, έδωσε δύο διαλέξεις-ανοιχτά μαθήματα με αλληλεπίδραση και συμμετοχή των μαθητών. Η πρώτη διάλεξη με θέμα ”Η μηχανική επαφής και η στατική των πέτρινων γεφυριών” ήταν επίκαιρη όσο ποτέ, μετά από τις δοκιμασίες του φετινού δύσκολου χειμώνα. Η δεύτερη διάλεξη με θέμα “Διαχείριση Φυσικών Πόρων” ασχολήθηκε με την επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα του νερού και μας έκανε να διαπιστώσουμε τι γίνεται στον κόσμο και πόσο μακριά είμαστε ακόμη στον τόπο μας.



   Ακολούθησε η διάλεξη ανοιχτό μάθημα “Αναγνώριση Προτύπων Μηχανική Μάθηση” με τον Καθηγητή κ. Βασίλειο Διγαλάκη, από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Μας έκανε εντύπωση η προσέγγιση του θέματος Μηχανικής Μάθησης με το video που μας έδειξε όπου μια μικρή αλλαγή στο τιμόνι ενός ποδηλάτου πόσο μεγάλες αλλαγές φέρνει, σε κάτι που μαθαίνουμε από τα παιδικά μας χρόνια.
   Τέλος, η συνάντηση που είχαμε με τους κατασκευαστές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας έδειξε ότι το μέλλον είναι τόσο κοντινό.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ