ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ) του παρατμήματος Χανίων στις 2/4/2019. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας του Σχολικού Εθελοντισμού για να γίνει μια πρώτη επαφή μας με το έργο των ΓτΚ και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας στο επίπεδο της υγείας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Α2 κυρίως, αλλά και μεμονωμένοι μαθητές από άλλα τμήματα συμμετείχαν στη διαδραστική παρουσίαση της κυρίας Μουλουδάκη Ελευθερίας χειρουργού και της κυρίας Μπεμπλιδάκη Αγγελικής μέλους του Παραρτήματος Χανίων. Η παρουσίαση αναφέρθηκε στον τρόπο δουλειάς της ομάδας για το έργο που έχει επιτελεστεί κυρίως σε εξωτερικές αποστολές σε χώρες που έχουν αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας για διάφορους λόγους. Ακούσαμε και είδαμε εικόνες που μας προκάλεσαν δέος για τις ανθρώπινες ανάγκες στον πλανήτη μας και τα υλικά αγαθά, που εμείς διαθέτουμε σχεδόν σε αφθονία. Άλλωστε, τα άρθρα που γράφει στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα κάθε Τετάρτη η κυρία Μπεμπλιδάκη με τον γενικό τίτλο «Σκέψεις από μια εθελόντρια» είχαν γίνει πολλές φορές θέμα στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας «Σταγόνα, γίνομαι καλύτερος».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσπάθησαν να κατανοήσουν πρωτόγνωρα γι αυτούς θέματα, όπου δεν χωρούν διακρίσεις και υπερτερεί μόνο και πρώτα από όλα η έννοια συνάνθρωπος. Η προσπάθεια μας αυτή ανέδειξε το έργο που γίνεται στην πόλη μας στα Πολυϊατρεία των ΓτΚ με διαφορετικής από εμάς καταγωγής άτομα που διαβιούν εδώ, μακρυά από τις χώρες καταγωγής τους. Όμως, έγινε φανερό ότι δεν είναι λιγότεροι οι ντόπιοι, όπως δείχνουν τα στατιστικά σοιχεία ανά εβδομάδα στα σημειώματα τους, που αποζητούν βοήθεια εκεί, στο φιλόξενο χώρο τους.





Καλλιβρετάκη Αργυρώ