ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS


Στο πλαίσιο της διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος  Augmented Reality For You, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε, σε πολύ φιλικό κλίμα, ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Χανίων, συγκεκριμένα με τον κ. Χατζηκυριάκο Μιχάλη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, τον κ. Βαρδάκη Αντώνη, Αντιδήμαρχο Παιδείας και την κ. Κοτσιφάκη Μαρία, υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού. Το σχολείο μας εκπροσωπούσε ο Διευθυντής κ. Χαραλαμπάκης Αντώνης, κάποιες από τις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για το πρόγραμμα, οι κυρίες Σπάρταλη Νίκη, Βλαμάκη Χαρά και Γαλημιτάκη Σμαράγδη, καθώς και μια μαθήτρια η Στεφανία Παπαθανασίου.
    Στη συνάντηση έγινε σύντομη αναφορά στους επιδιωκόμενους στόχους του διετούς προγράμματος και ακολούθησε παρουσίαση του δίπτυχου φυλλαδίου με τις τέσσερις διαδρομές, ‘’Χανιά: εναλλακτικές διαδρομές στη φύση και τον πολιτισμό από το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου΄΄, καθώς και των αυτοκόλλητων markers που αφορούν σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων (ΚΑΜ, Γυαλί Τζαμισί, Φιρκάς, κα). Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα σχολιάζοντας με επαινετικά λόγια την προσπάθειά μας και, το κυριότερο,  μας υποσχέθηκαν άμεση αξιοποίηση του παραδοτέου υλικού από τον Δήμο Χανίων σε τρέχουσες διοργανώσεις, όπως ο Αγροτικός Αύγουστος (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου 2019) και η Έκθεση Βιβλίου (7-8 Αυγούστου 2019), καθώς και στα τρία τουριστικά περίπτερα του Δήμου. Τέλος έγινε πρόταση για μελλοντική συνεργασία του σχολείου μας με τον Δήμο Χανίων με σκοπό τη δημιουργία, με ψηφιακά μέσα, ανάλογων πολιτιστικών διαδρομών για την Παλιά Πόλη.
   Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Χατζηκυριάκο, Βαρδάκη και Κοτσιφάκη για την άμεση και ουσιαστική υποστήριξη  της απόπειρας μας να προβάλουμε τη φύση και τον πολιτισμό των Χανίων με τη χρήση της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας. Η ενθουσιώδης ανταπόκρισή τους αποτελεί σημαντική – αν όχι τη σημαντικότερη-επιβράβευση μιας διετούς ομαδικής προσπάθειας που με πολύ κόπο και πολύ ζήλο μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες φέραμε εις πέρας.





                           Η ομάδα του Erasmus KA2  Augmented Reality For You