ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2019-2020


               Στα πλαίσια της γιορτής του σχολείου μας  για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι μαθήτριες της Β'  Γυμνασίου Κουτσοδόντη Μαριάννα ,Σταυρουλιδάκη Κατιάννα, Τσαπάκη Ευαγγελία και Χαρίση Σοφία διάβασαν σύντομο Χρονικό των γεγονότων που προηγήθηκαν της εξέγερσης.
   Με πρωτοβουλία  του Διευθυντή του σχολείου μας κ. Α. Χαραλαμπάκη  και με τη συνεργασία των φιλολόγων κ. Γερμανού Ευγενίας και κ. Παξιμαδάκη  Δέσποινας , που επιμελήθηκαν τον εορτασμό της επετείου, ακολούθησε ομιλία-  μαρτυρία του συνταξιούχου  καθηγητή κ. Δημήτρη  Χαραλαμπάκη που έζησε τα γεγονότα της εποχής από κοντά, όταν ήταν  έφηβος και  ζούσε στην Αθήνα. Με συγκίνηση μας αφηγήθηκε στιγμές της σκληρής καθημερινότητας των νέων στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας και μας μετέφερε το κλίμα της τρομοκρατίας,  του φασισμού , από τη μεριά της Χούντας,  αλλά και την αγωνιστικότητα  των φοιτητών και τη συλλογικότητα που διέκρινε την αντίστασή τους και  τον αγώνα τους για ελευθερία.
  Η χορωδία του σχολείου μας με την διεύθυνση αλλά και τη συνοδεία  του καθηγητή της μουσικής κ.Πογιατζή , τραγούδησαν τα εξής τραγούδια: ΑΡΝΙΕΜΑΙ του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε στίχους Μίκη Θεοδωράκη, Ο ΔΡΟΜΟΣ  του Μάνου Λοίζου  σε στίχους της Κωστούλας Μητροπύλου   και ΤΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ του Μάνου Λοίζου
       Χρέος μας να μην ξεχνάμε την ιστορία μας και να διδασκόμαστε από αυτήν.



Οι καθηγήτριες
Ευγενία Γερμανού
Δέσποινα Παξιμαδάκη