ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ


 Λίγο πριν τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε , όπως κάθε χρόνο , να μαζέψουμε χρήματα και να τα δωρίσουμε σε δύο δομές της πόλης μας. Επιλέξαμε, αυτές να είναι το  ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  και η ΕΛΕΠΑΠ.

 Θελήσαμε να το συνδυάσουμε με την βασιλόπιτα που θα κόβαμε όταν επιτρεπόταν το άνοιγμα των σχολείων. Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου μας προσέφερε με μεγάλη χαρά τις βασιλόπιτες.  

Δώσαμε  όλοι χρήματα , μαθητές και καθηγητές. Μαζεύτηκε ένα ποσό , με ένα μέρος του οποίου αγοράσαμε δώρα από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Τα δώρα αυτά ήταν για τους τυχερούς σε κάθε τμήμα που κόπηκε η βασιλόπιτα

Τα υπόλοιπα χρήματα δόθηκαν στην  ΕΛΕΠΑΠ σε μία επίσκεψη που έγινε από εκπροσώπους του Δεκαπενταμελούς του σχολείου. Όταν πήγαμε ,  μας μίλησε η  κ. Μάγκυ Αρσενίδη  , υπεύθυνη παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και μας εξήγησε τι ακριβώς γίνεται εκεί και τι προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στα παιδιά.

Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο τα παιδιά θέλησαν να γράψουν τις σκέψεις τους και τι τους έκανε εντύπωση:

<< Η ΕΛΕΠΑΠ , είναι ένα ίδρυμα το οποίο προσφέρει το καλύτερο δυνατό στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Υπάρχουν έξι παραρτήματα του ιδρύματος στην Ελλάδα . Στην Κρήτη βρίσκεται μόνο ένα παράρτημα , στα Χανιά. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η αγάπη των εργαζομένων προς τα παιδιά. Κάτι άλλο είναι πως πράγματα που φαίνονται σε μας απόλυτα φυσιολογικά για τα παιδιά αυτά μπορεί να είναι περίεργα, άσχημα, ή απειλητικά >>


Ευχαριστούμε τις καθηγήτριες , Λιλικάκη Ελένη και Κορναράκη Μαρία , οι οποίες συνόδεψαν τους μαθητές μας στην ΕΛΕΠΑΠ.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από αυτές τις δράσεις .