ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΧΑΝΙΩΝ



Στα πλαίσια  του μαθήματος των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διδακτική επίσκεψη στους χώρους του ΕΕΕΕΚ Χανίων και εν συνεχεία να περιηγηθούν στο Πάρκο διάσωσης χλωρίδας και πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το πρώτο μέρος της  διδακτικής επίσκεψης εντάχθηκε στις ενότητες : «Γνωριμία με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» και «Διερευνώ τις εκπαιδευτικές και  επαγγελματικές μου προοπτικές» ενώ το δεύτερο μέρος στην ενότητα: «Γνωριμία με μνημεία τοπικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς»

Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έτυχαν θερμής υποδοχής από εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους του ΕΕΕΕΚ όπου στην αρχή της επίσκεψης δόθηκε ο χρόνος για μια πρώτη γνωριμία και αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών των 2 σχολείων. Το αρχικό μούδιασμα μερικών μαθητών μας όταν αντίκρυσαν τους μαθητές με ιδιαιτερότητες διαδέχθηκε η ανάγκη και η θέληση για επικοινωνία, ιδιαίτερα μετά την επισήμανση του Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ  ότι οι μαθητές του σχολείου του, επιζητούν να είναι με άλλα παιδιά και χαίρονται πολύ για την δική μας παρουσία στο σχολείο τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στους χώρους, τις αίθουσες και τα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ 

(Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, Κηπουρικής, Χειροτεχνίας)  όπου γνωρίσαμε τους τομείς και τον τρόπο που εκπαιδεύονται οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.








Ακολούθως μεταβήκαμε στο αμφιθέατρο του σχολείου, στο οποίο έλαβε χώρα αναλυτική και ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας, από όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΕΕΕΚ αναφορικά με τις σπουδές, τις συνθήκες εργασίας καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε ειδικότητας.














Η διδακτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την περιήγηση μας στο πάρκο χλωρίδας και πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκατοντάδες διαφορετικά φυτικά είδη που αναπτύσσονται στο Πάρκο και να ευαισθητοποιηθούν περί της ανάγκης διατήρησης της βιοποικιλότητας στο νησί μας.  

 Υπεύθυνος διδακτικής επίσκεψης : Χαραλαμπάκης Αντώνης