ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940, αλλιώς επέτειος του ΟΧΙ,  το σχολείο μας  φέτος υλοποίησε, ανά τμήμα, ποικίλες δράσεις ιστορικού περιεχομένου, όπως  χρονικό της επετείου, μαρτυρίες, παρουσιάσεις αρχείων ppt, λογοτεχνικά αποσπάσματα. H αποτίμηση εκ μέρους των υπεύθυνων καθηγητών ήταν θετική: οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, συμμετείχαν, πήραν τον λόγο, μετέφεραν μαρτυρίες από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
    Τα παιδιά εξάλλου του Α1 είχαν την τύχη να πληροφορηθούν για την καταστροφή της Καντάνου αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής κατά τη γερμανική κατοχή από τη μητέρα της συναδέλφου κ. Ξερογιαννάκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την ξεχωριστή παρουσίασή της. Επίσης με αφορμή τη σχολική γιορτή εγκαινιάστηκε ο καινούριος χώρος πολλαπλών χρήσεων του σχολείου από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Β1. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου, εκ μέρους του σχολείου μας, στο ηρώο στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής.

Απονομή αριστείων και βραβείων προόδου

Ο ολοκαίνουριος χώρος πολλαπλών

Η κ. Ξερογιαννάκη ανιστορώντας
Η σημαία μας με τις γυμνάστριες κ. Μανουσογιαννάκη και κ. Μαλαθράκη

Και με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χαραλαμπάκη
    Να θυμίσουμε ότι η επέτειος του ΟΧΙ ξεκίνησε να γιορτάζεται ανεπίσημα ήδη κατά τη γερμανική κατοχή. Ο πρώτος επίσημος εορτασμός έγινε στις 28 Οκτωβρίου 1944, λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.