ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2018

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας στις 8 Μαρτίου δεν αποτελεί παρά αφορμή για να θυμόμαστε ό,τι με αγώνες έχει κατακτήσει η γυναίκα του δυτικού κόσμου αλλά κυρίως για να μην ξεχνάμε όσα ακόμα δεν έχουν αξιωθεί οι γυναίκες του Τρίτου Κόσμου. Ο λόγος για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα  στην εκπαίδευση, τον έρωτα, την εργασία, τη ζωή την ίδια.
    H Μη κυβερνητική Οργάνωση ActionAid, που από την ίδρυσή της έχει σταθεί στο πλευρό των γυναικών, στο φετινό επετειακό της βίντεο έρχεται να θυμίσει σε γυναίκες διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας μια απλή αλλά μεγάλη αλήθεια, ότι είναι δυνατές να τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα πετυχαίνοντας καθημερινά μικρές ή μεγάλες νίκες για μια αξιοπρεπή ζωή.



Για το ιστορικό της ημέρας μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.
Προτεινόμενα βιβλία: 
  • Με λένε Μαλάλα της Μαλάλα Γιουσαφζάι
  • Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια-40 μοναδικές Ελληνίδες της Κατερίνας Σχινά. Πρόκειται για εικονογραφημένη παρουσίαση 40 ξεχωριστών Ελληνίδων που με πείσμα υποστήριξαν τα θέλω τους σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες διαφορετικών εποχών. Ανάμεσά τους η Καλλιπάτειρα, η Μαντώ Μαυρογένους, η πεζογράφος Ελισάβετ Μαρτινέγκου, η ζωγράφος Ελένη Αλταμούρα, η Μαρία Κάλλας αλλά και η Κυρά της Ρω. Ένα έξοχο δώρο για κορίτσια και αγόρια που καλλιεργεί την έννοια της ισότητας.
Σμαράγδη Γαλημιτάκη