ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ

Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την επομένη της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. Τα παιδιά που παραβρέθηκαν στη συνάντηση συμμετείχαν είτε στον 34ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό είτε σε Λέσχες Ανάγνωσης ενώ ο ποιητής ήταν προσκεκλημένος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων.
    Για το ΄΄σπάσιμο του πάγου΄΄ φρόντισε εξαρχής ο κ. Γκανάς. Στη σύντομη αυτοπαρουσίασή του τόνισε την καταγωγή του από φτωχή αγροτική οικογένεια της Ηπείρου και, προσπερνώντας τις νομικές σπουδές που δεν αγάπησε, στάθηκε σε διαβάσματα, γνωριμίες και καταστάσεις που καθόρισαν την ενασχόλησή του με την ποίηση, την οποία υπηρέτησε με αφοσίωση. Ο απλός, κουβεντιαστός λόγος του και το οικείο ύφος του έκαναν τα παιδιά γρήγορα να ξεθαρρέψουν, με αποτέλεσμα οι ερωτήσεις να πέφτουν βροχή. Τι να πρωτορωτήσει, αλήθεια, κανείς έναν αναγνωρισμένο ποιητή;
   Στην πολύ ξεχωριστή συνάντηση το παρών έδωσαν και οι οκτώ μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που είχαν πάρει μέρος στον φετινό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Παρακολούθησαν προσεκτικά την κουβέντα, διατύπωσαν ερωτήσεις και κράτησαν σημειώσεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από την εμπειρία τους μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.
   Συνοψίζοντας μικροί-μεγάλοι, μαθητές και συνοδοί καθηγητές γοητευτήκαμε από τον ποιητή και άνθρωπο Μιχάλη Γκανά που απλόχερα μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για την ποίηση, η οποία ΄΄αν και δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες μπορεί, ωστόσο να σε ταρακουνήσει, που λίγο δεν είναι΄΄.





Σμαράγδη Γαλημιτάκη, υπεύθυνη λογοτεχνικών διαγωνισμών