Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΖΑΓΚΑΡΟΛΩΝ
Τη Δευτέρα 25 του Νοέμβρη μαθητές του σχολείου μας -οι οποίοι πήραν μέρος στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία από 28/11/-2/12 του τρέχοντος έτους - και γονείς μαθητών μας είχαν την τύχη ενός ξεχωριστού μαθήματος από τον καταξιωμένο αρχαιολόγο των Χανίων κ. Μιχάλη Ανδριανάκη.

Ο κ. Ανδριανάκης ενημέρωσε τους μαθητές για τα ενδιαφέροντα στοιχεία του κτηριακού συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας, την ιστορική διαδρομή του μνημείου στο πέρασμα των αιώνων, κυρίως όμως παρουσίασε τη συνδρομή στοιχείων βυζαντινής, υστερογοτθικής και μανιεριστικής τεχνοτροπίας στο μοναστηριακό συγκρότημα των αδελφών Τζαγκαρόλων. Αναφέρθηκε εκτενώς σ’ εκείνα τα πρόσωπα, από τους αδελφούς Τζαγκαρόλους μέχρι τον αρχιτέκτονα SebastianoSerlio και τον καθηγητή Τωμαδάκη ο οποίος δημοσίευσε σημαντικά ενετικά ιστορικά αρχεία,  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άφησαν το αποτύπωμα τους σ’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό μνημείο της πόλης μας.

                                


                      


Το μάθημα του κ. Ανδριανάκη αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μαθητές μας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πολλά στοιχεία του στη δημιουργία του ψηφιακού μαθήματος που παρουσίασαν την 1η του Δεκέμβρη στο πλαίσιο του προγράμματος και των εργασιών του 6ου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου. Ένα ψηφιακό μάθημα που βασίστηκε στα ψηφιακά εργαλεία που δούλεψαν μαθητές και καθηγητές με αφορμή το Erasmus+ KA219 σχέδιο “ModernClassroomsModernEducation” που έτρεξε στο σχολείο μας τη διετία 2017-2019. Θα ακολουθήσει, όμως, επόμενη δημοσίευση για τη συμμετοχή της μαθητικής ομάδας του Γυμνασίου μας στο Συνέδριο της Βενετίας.

              
   Γιώργος Μέμος, θεολόγος