ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΚΙΣΣΑΒΟΥ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οι μαθητές του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Ένας Σχολικός Λαχανόκηπος με φόντο τις Μουρνιές», συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Χαραλαμπίδου Πελαγία ΠΕ02.50 και τον γράφοντα, είχαν την τύχη να γίνουν δεκτοί τον Μάρτιο σε ένα διήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που εκπονεί το Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας, με την ονομασία «Βιολογική Γεωργία – Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά». Η συμμετοχή των μαθητών ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, γεγονός που παρατήρησαν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτές, κάνοντας, ασφαλώς, τους συνοδούς καθηγητές να χαμογελούν με ικανοποίηση και περηφάνια για το μαθητικό τους δυναμικό.

Η ποιότητα των εργαστηρίων – σεμιναρίων ήταν η επιθυμητή, αν και παραδόξως οι μαθητές μας διψούσαν για ακόμα περισσότερη εκπαιδευτική πληροφορία, ιδιαίτερα την πρώτη ημέρα εκπαίδευσης, που συντμήθηκε κάπως το πρόγραμμα των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων. Ως κορυφαία στιγμή της επιμόρφωσης θα ξεχωρίζαμε την ξενάγηση στον μπαχτσέ του κ. Θάνου Βαθράκη, ενός θαυμάσιου συνταξιούχου δασκάλου, οποίος με περισσό μεράκι μας παρουσίασε τις βιολογικές του καλλιέργειες και μας οδήγησε από ένα αλησμόνητο περιβαλλοντικό μονοπάτι στην ιστορική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τσαριτσάνης. Εμείς, βέβαια, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και επισκεφθήκαμε τις βυζαντινές Ι.Μ. Παναγίας Ολυμπιωτίσσης και Αγίας Τριάδος Σπαρμού.




Θερμές ευχαριστίες, λοιπόν, στη συνάδελφο Χαραλαμπίδου Πελαγία ΠΕ02.50, η οποία υπήρξε εξαιρετικά υπεύθυνη συνοδός σ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης και στον Διευθυντή μας Αντώνη Χαραλαμπάκη, για τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης και το ενδιαφέρον που επέδειξε σ’ όλα τα στάδια υλοποίησης της. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο ημερολόγιο που συνέταξαν οι μαθητές Αντώνης Κουτσουκλάκης του Β2 και Γιάννης Τραϊτόρος του Α4, καθώς επίσης και στις αποτιμήσεις του Σταύρου Σφακιανάκη του Α3 και της Αγάπης Τωμαδάκη του Α4.  

Γιώργος Μέμος, αρχηγός εκπ. επίσκεψης