Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

YΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ACTIONAID

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πληροφορίες για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες, με βάση τον εθελοντισμό, στηρίζουν οικονομικά διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο με σοβαρά οικονομικά-κοινωνικά προβλήματα. Τέτοιες οργανώσεις είναι η  Unicef, η Actionaid, οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί χωρίς σύνορα, η Διεθνής Αμνηστία κα.
Με τη βοήθεια της φιλολόγου κας Γαλημιτάκη, που μέσω της Actionaid είναι ανάδοχος ενός αγοριού στην Αιθιοπία, αναλάβαμε ένα σπουδαίο έργο: όλοι μαζί αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ομαδική φωτογραφία αλλά και να γράψουμε ένα φιλικό γράμμα στα αγγλικά και να τα ταχυδρομήσουμε στο παιδί μαζί με μία χαρούμενη κάρτα που επιμελήθηκε η καθηγήτρια των εικαστικών κα Μπαχαροπούλου. Νωρίτερα είχαμε ξεφυλλίσει ενημερωτικό φυλλάδιο της Actionaid και είχαμε απαντήσει σε κουΐζ  για την αναδοχή παιδιού
.
Ως πρόεδρος του τμήματος Γ3 ένιωσα περήφανος για τη λαμπρή πρωτοβουλία που πήρε η τάξη μου. Επίσης ένιωσα χαρά που συμμετείχα σε μια ομαδική δράση αλλά και θλίψη, αφού το μυαλό μου βρισκόταν στα μέρη που ζουν τα παιδιά της Actionaid και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Actionaid θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.actionaid.gr.


Γιώργος Μπασιάς, πρόεδρος του τμήματος Γ3
ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ