ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μία αξιόλογη και ιδιαίτερα χρήσιμη εκπαιδευτική δράση. Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων συμμετείχαν σε Βασική Επιμόρφωση του Εθνικού Σχολικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής, με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια. Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δράσης, διάρκειας πέντε περίπου ωρών, περιελάμβανε από ενημερωτικές διαλέξεις ειδικών επιστημόνων μέχρι συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές ασκήσεις.
Παρουσιάστηκε η πρωτιά που δυστυχώς κατέχει ο νομός μας σε τροχαία ατυχήματα, και κυρίως σε αριθμό νεκρών που εμφανίζονται από τροχαία δυστυχήματα, ενώ ακολούθησε συζήτηση για την καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Πάντως, επικράτησε η αίσθηση πως η τήρηση του Κ.Ο.Κ. και η υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά του αυριανού πολίτη καθορίζεται, σε σημαντικό βαθμό, από το σχολείο του σήμερα και τις καινοτόμες πρακτικές που εκείνο καλείται να ενσωματώσει στην καθημερινή λειτουργία του, καθώς και στον εκπαιδευτικό του προσανατολισμό. Το σχολείο – πάντα σε στενή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών – μπορεί να αναλάβει μία ποικιλία σύγχρονων και δοκιμασμένων εκπαιδευτικών πρακτικών.
Το «Περπατώ κάθε Τετάρτη», η οργάνωση «Walking bus», ή «Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων», Μαθητικοί Διαγωνισμοί σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, είναι μερικές μόνο από τις εκπαιδευτικές δράσεις που, σύμφωνα με τις προτάσεις του Εθνικού Σχολικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής, μπορούν να συμβάλλουν στην προοπτική της υπεύθυνης και ασφαλούς κινητικότητας του πολίτη. Ένα είναι βέβαιο· με τη σταθερή συμπόρευση και τη στενή συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών το σχολείο μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να βελτιώσει σταδιακά τους δείκτες οδικής ασφάλειας της χώρας.   

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://www.haniotika-nea.gr/epimorfosi-gia-tin-odiki-asfalia/