ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΜΕ ΤΟ COMENIUS ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

« Το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ταξιδεύει στη Ρουμανία»


Στις 21 Μαρτίου 2015 η ομάδα «Comenius» του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, αποτελούμενη από τις καθηγήτριες, Σπάρταλη Νίκη, Ξερογιαννάκη Αναστασία, Βλαμάκη Χαρά, Γερμανού Ευγενία και Αθανασάκη Ευγενία και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Ντουνιαδάκη Γιώργο και Παπασηφάκη Γιάννη, ταξίδεψε για μια εβδομάδα στην Ρουμανία.
     Ήταν η 4η εκπαιδευτική συνάντηση των χωρών (Ελλάδα, Ρουμανία, Σουηδία, Αγγλία, Ισλανδία) που συμμετέχουν στη σχολική σύμπραξη με τίτλο «Turning points in Μaths and Science». 
     Η επίσκεψη αυτή όπως και η προηγούμενες τα είχαν όλα: ξεναγήσεις, επισκέψεις σε ιστορικά μέρη, εργασίες παρακολούθηση μαθημάτων στις αίθουσες του Λυκείου, διδασκαλία κάποιων ενοτήτων με χρήση νέων τεχνολογιών από τους εκπαιδευτικούς των συμμετεχουσών χωρών στους Ρουμάνους μαθητές, εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου.
    Όλες αυτές τις ημέρες οι δύο μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από οικογένεια Ρουμάνων και ήταν καθημερινά στις σχολικές αίθουσες του Λυκείου. Οι εντυπώσεις των μαθητών μας δίνονται στη συνέχεια:
 « Το σχολείο μας μέσα από το πρόγραμμα Comenius μας έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την όμορφη Ρουμανία. Βρεθήκαμε στο Πιτέστι, στο Λύκειο Colegiul National Alexandru Odobescu. Εκεί είδαμε τον τρόπο διδασκαλίας σ’ αυτή τη χώρα και πήραμε γενικότερες γνώσεις από το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Η οικογένεια που μας φιλοξένησε έκανε τα πάντα για να κάνει τη διαμονή μας άνετη και να νιώσουμε και μεις ζεστά και φιλικά μαζί τους. Είδαμε επίσης πολλά αξιοθέατα, όπως το Παλάτι του Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι, το κάστρο του Δράκουλα στο Μπραν, το μοναστήρι της Σινάια και την όμορφη πόλη Μπρασόβ. Πιστεύουμε πως είμαστε πολύ τυχεροί που ζήσαμε αυτήν την εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!!».
     Αποτιμώντας λοιπόν το ταξίδι μας, θα λέγαμε ότι η Ρουμανία είναι η χώρα των αντιθέσεων, οι δε Ρουμάνοι, εγκάρδιοι, φιλόξενοι, με τη θλίψη των ιστορικών περιστάσεων στα πρόσωπα των μεγάλων, με τη χαρά και την ελπίδα στα όμορφα πρόσωπα των νέων.
Για φωτογραφίες από την επίσκεψη πατήστε εδώ.

Αθανασάκη Ευγενία, Γερμανού Ευγενία, φιλόλογοι