ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Την εβδομάδα που μας πέρασε, και συγκεκριμένα στις 17/11/2015, στη προσπάθειά μας να φέρουμε τους μαθητές κοντά στη φύση, είχαμε τη χαρά να ασχοληθούμε με τον σχολικό μας κήπο. Στην κατεύθυνση αυτή οργανώσαμε μία δενδροφύτευση, με φυτώρια που μας χάρισε η Διεύθυνση Δασών Ν. Χανίων, όπου τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό. Οι μικροί μας πρωταγωνιστές πήραν τα ολοκαίνουρια εργαλεία, επίσης δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που στηρίζει κάθε μας πρωτοβουλία με πίστη και συνέπεια, και έβαλαν μπροστά την επιχείρηση «σχολικός κήπος»!


Κυπαρίσσια, χαρουπιές, και κουτσουπιές πλαισίωσαν τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και γέμισαν με χαμόγελα και ικανοποίηση τους μαθητές. Ο ενθουσιασμός, όμως, ήταν τόσο μεγάλος που οδήγησε  πολλούς καθηγητές να πάρουν την τσάπα και να γίνουν ένα με τους διδασκόμενους τους, αξιοποιώντας αυτήν την ξεχωριστή και βιωματική περίσταση επικοινωνίας μαζί τους.


 Θα ήταν άτοπο, επίσης, να μην τονίσουμε την έκπληξη και τον θαυμασμό που νιώσαμε παρατηρώντας την επιμέλεια και τη φροντίδα που έδειξαν οι μαθητές, όσον αφορά στη φύτευση των δέντρων αλλά και στην αισθητική τους εικόνα. Η πρώτη φετινή μας δενδροφύτευση – θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες – αποτέλεσε προϊόν σύνολης της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου μας, δεδομένου ότι σφραγίστηκε με τη δημιουργική συνεργασία γονέων, καθηγητών και μαθητών.      
Mέμος Γιώργος, συντονιστής της δράσης