ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ


Στο πλαίσιο της Βιολογίας της Α΄ Γυμνασίου, στο 2ο κεφάλαιο "Πρόσληψη ουσιών και πέψη'', μαθητές και μαθήτριες από όλα τα τμήματα έκαναν τις εξής ομαδικές εργασίες (αφίσα ή συνέντευξη), με την εποπτεία της καθηγήτριάς τους κ. Ράπτη Μαρίας:
Συνέντευξη που πήρε ο μαθητής Γκούντελος Κωνσταντίνος, μαθητής του Α1, από την οδοντίατρό του, και  παρουσίαση που έκανε για τα δόντια.



Αφίσες (αφίσα 1, αφίσα 2) των μαθητριών Παναγιωτάκη Ευτυχίας και Παπαδάκη Κατερίνας από το Α4 για το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.
Συνέντευξη που πήρε η Στριλάκου Φρόσω από την οδοντίατρό της και τη μετέφερε σε word αρχείο ο Σπανουδάκης Παναγιώτης, μαθητές του Α4.
Αφίσα της ομάδας «Megamind» από το Α4 (Ξενάκη Ιωάννα, Ροβιθάκη Ευαγγελία, Σταυρουλάκη Εμμανουέλα, Σακάρ Δημήτριος, Σιακούφης Γεώργιος)  για την αναπνοή των φυτών και τη φωτοσύνθεση.
Κατασκευή με χαρτόνι του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου από το μαθητή του Α5 Τσιρέπα Νώντα.
Αφίσα για τη φωτοσύνθεση και την αναπνοή των φυτών από την ομάδα «Κοριτσοπαρέα» του Α5 (Μπενεβίδη Ευαγγελία, Τζίκα Αγγελική, Ψαθογιαννάκη Ιωάννα). 
 Αφίσα με το πεπτικό σύστημα από την ομάδα super kids του Α1, Υβόννη Γεωργίου, Κατερίνα Εξάρχου, Γαροφαλάκης Στυλιανός, Ραφαηλία Καγιοκλάκη, Γκιώκα Εμάνοελ.
Αφίσα για τη φωτοσύνθεση και την αναπνοή στα φυτά, από την ομάδα monsters του A2, Αναστασία Κατσανεβάκη, Αλεξάνδρα Κοκολάκη, Κανελλάκης Αντώνιος, Καρεφυλλάκης Εμμανουήλ, Μυλωνάκης Γεώργιος.
 Παρουσίαση για το κυκλοφορικό σύστημα του Νικηφοράκη Κωνσταντίνου από το Α4.
Tέλος, η μαθήτρια Παπαδογιωργάκη Αργυρώ από το Α4  έκανε μία εξαιρετική αφίσα για τη μεσογειακή διατροφή, που λόγω μεγάλου μεγέθους δεν μπορέσαμε να τη σκανάρουμε, όμως την κρεμάσαμε στην αίθουσα και την απολαμβάνουμε καθημερινά! 

Ευχαριστούμε τους μαθητές για την καταπληκτική δουλειά τους και καλή συνέχεια!