ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η διδακτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στην Οικία-Μουσείο Ελ. Βενιζέλου στη Χαλέπα, στο πλαίσιο του Κρητικού Ζητήματος, αποτελεί πλέον θεσμό για το σχολείο μας. Η φετινή επίσκεψη τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, πρωτοτυπώντας, περιέλαβε δύο  χωριστές δράσεις.
   Αρχικά μια ομάδα 25 εθελοντών από τα τέσσερα τμήματα της Γ΄ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το τίτλο ΄΄Όταν η Τέχνη και ο  Πολιτισμός αφηγούνται παγκόσμιες ιστορίες  με μεγάλες ιδέες’’. Πρόκειται για ένα καινοτόμο βιωματικό εργαστήριο που συνδυάζει μορφές τέχνης, όπως  μόδα, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, με την Ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης στα χρόνια δράσης του Βενιζέλου, αποκαλύπτοντας  πίσω από τον  οξυδερκή πολιτικό τον καλλιεργημένο  άνθρωπο. Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα σε γειτονικό αρτοποιείο ακολούθησε περιήγηση της ομάδας σε εμβληματικά μνημεία της Χαλέπας (Αγ. Μαγδαληνή, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Προξενεία, Γαλλική Σχολή, Παλάτι).




   Στο μεταξύ υλοποιούνταν η ξενάγηση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Οικία- Μουσείο  για τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης . Και στις δύο δράσεις  οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με εύστοχες απαντήσεις,  ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις  και πολύ διαδραστικό παιχνίδι στη σοφίτα, προκαλώντας θετικά σχόλια εκ μέρους των υπευθύνων των προγραμμάτων, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.
Ενδεικτικές είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισαν μαθητές και μαθήτριες του Γ3. 




Συνοδοί καθηγητές: Βλαμάκη Χαρά, Μακρυνάκη Κατερίνα, Χατζηγεωργίου Βασίλης
Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: Γαλημιτάκη Σμαράγδη