ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 28-6-2017, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους,  μαζί με παιδιά του γυμνασίου χωρισμένα σε δύο ομάδες, επισκεφθήκαμε το  Κ.Η.Φ.Α.Α.Μ.Ε.Α  και τα γραφεία του Συλλόγου «Ορίζοντας»  αντίστοιχα, για προσφορά χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί από το σχολείο κατά το προηγούμενο διάστημα.
       Συγκεκριμένα,  παιδιά του 15μελούς μαθητικού Συμβουλίου του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου είχαν την ιδέα να συγκεντρωθούν  χρήματα για να τα προσφέρουμε για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού σωματείου Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, το οποίο φιλοξενεί παιδιά με εγκεφαλική παράλυση - σπαστική τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση και που για τη λειτουργία του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσφορά των πολιτών των Χανίων. Στο κέντρο μας υποδέχθηκαν η προϊσταμένη  και η κοινωνική λειτουργός κ. Μηνά Δήμητρα. Όπως μας εξήγησαν, εκτός από προσφορές σε χρήματα πολύ σημαντική είναι και η εθελοντική προσφορά που δέχεται το κέντρο από πολλούς συμπολίτες μας.
      Επίσης, στις δύο  επιτυχημένες παραστάσεις του θεατρικού έργου του γυμνασίου μας  «Κύριε … Μπαμπά» του Β. Αναστασιάδη, εφέτος είχαμε προαιρετική συνδρομή για τους σκοπούς του Συλλόγου «Ορίζοντας», ο οποίος, ως γνωστόν,  στηρίζει παιδιά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Η ανταπόκριση από τους θεατές  ήταν μεγάλη και  συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο ποσό. Μέλη της θεατρικής ομάδας μαζί  με τις υπεύθυνες καθηγήτριες της παράστασης κ. Μαρκάκη Σοφία και κ. Γερμανού Ευγενία  παρέδωσαν το ποσό αυτό στον πρόεδρο  του συλλόγου  «Ορίζοντας»  κ. Αδοντάκη  και στα μέλη του. Η γραμματέας    κ. Αναστασάκη  Αρχόντισσα ενημέρωσε για τις δράσεις που με  επιτυχία  αναλαμβάνει ο Σύλλογος και το εθελοντικό έργο πολλών  συμπολιτών μας που τον βοηθούν και  τον στηρίζουν  στον τόσο σπουδαίο σκοπό του.
       Πολλά Μπράβο στους μαθητές  της θεατρικής ομάδας που συνετέλεσαν στο να γίνει πράξη αυτή η προσφορά όπως  και στις μαθήτριες Δεληγιάννη Ελευθερία, Καρακάση Αλέκα  και Μιχελάκη Ιωάννα  που βοήθησαν στην συγκέντρωση των χρημάτων κατά τις δύο θεατρικές παραστάσεις. Επίσης στη μαθήτρια Σπυρίδη Χριστίνα, αντιπρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, που κινητοποιήθηκε για να γίνει ο έρανος και να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το Κ.Η.Φ.Α.Α.Μ.Ε.Α.
                         Μαρκάκη Σοφία, Γερμανού  Ευγενία, Βουρεξάκη Ιωάννα