ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εξαιρετική τιμή για το σχολείο μας αποτέλεσε η πρόσκληση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών ''Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος'' για συμμετοχή μαθητών και μαθητριών μας στην επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Κρήτης στον χώρο του Ιδρύματος στη Χαλέπα. Έξι μαθητές της φετινής Γ΄τάξης και δύο περυσινοί, νυν μαθητές του Γενικού Λυκείου Ελ. Βενιζέλου, ανέλαβαν να δραματοποιήσουν στιγμές από τον επίσημο εορτασμό της Ένωσης την 1η Δεκεμβρίου 1913, έτσι όπως καταγράφεται στο βιβλίο ΄΄Ελευθέριος Βενιζέλος: ο άνθρωπος, ο ηγέτης΄΄ του Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Νίκου Παπαδάκη.
   Την εντυπωσιακή και συνάμα ξεχωριστή παρουσία των παιδιών του σχολείου μας, στο παραστασιακό δρώμενο με τίτλο «Στιγμές από την 1η Δεκεμβρίου 1913» καμάρωσαν γονείς και εκπαιδευτικοί, θαύμασαν και χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την άψογη απόδοση του ρόλου τους και ευχές για πραγματοποίηση κάθε ευφάνταστου και δημιουργικού ονείρου τους. Επίσης θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη του θεατρικού δρώμενου κ. Ρία Μαρκουλάκη καθώς και στις συνεργάτιδές της κ. Μπαρπαγιάννη Βάσω και κ. Μυριδάκη Πόπη για την αξέχαστη θεατρική εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά και την εγκάρδια στάση τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Ιδρύματος για την τιμητική πρόσκληση προς τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου να συμμετάσχουν στον επίσημο εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης. 

Αντώνης Χαραλαμπάκης 

Θεατρικό παιχνίδι για ζέσταμα στις πρόβες

Παγωμένη εικόνα

Λίγο πριν την εκδήλωση

Η κ. Ρία Μαρκουλάκη με τον Γιώργο Σιακούφη

Αναμνηστική φωτογραφία με τους δύο διευθυντές και τη βουλευτή κ. Βαγιωνάκη
    Σε προσεχή ανάρτηση θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το θεατρικό δρώμενο αλλά και να διαβάσετε τις εντυπώσεις των παιδιών που συμμετείχαν.