ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2017. Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Χαραλαμπάκη Αντώνη ομάδα υπευθύνων του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων επισκέφτηκε το σχολείο μας προκειμένου να ενημερώσει τους διδάσκοντες σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών. Την επιμορφωτική ενημέρωση προλόγισε η Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Ραμουτσάκη Ιωάννα, η οποία τόνισε ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού έγκειται όχι μόνο στη μετάδοση γνώσεων αλλά και στη διαμόρφωση στάσης ζωής με την αναπλαισίωση του μαθήματος μέσω εσωτερίκευσης κανόνων και αξιών.

    Την ομάδα του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. αποτελούσαν η αναπληρώτρια προϊσταμένη κ. Βόκα και οι συνεργάτιδες της κ Μαυράκη, κ. Σακελλαρίου και κ. Καλλιονάκη. Στην παρουσίασή τους  αρχικά μας εξήγησαν πώς στοιχειοθετείται μία διάγνωση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις συνήθεις διαγνώσεις του Κέντρου. Ακολούθησε σαφής διάκριση μεταξύ ειδικών και γενικών μαθησιακών δυσκολιών και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους καθώς και μέθοδοι αξιολόγησης των μαθητών με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Αναλυτική αναφορά έγινε επίσης σε θέματα ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). Tην εμπειρία της σχετικά με την πρακτική αντιμετώπιση μαθητών με μαθησιακές ανάγκες κατέθεσε και  κ. Παντελάκη Νεκταρία που μέχρι πέρυσι δίδασκε στο γειτονικό Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων.
    Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για την πολύ διαφωτιστική ενημέρωση τους και για το υποστηρικτικό υλικό που μας διέθεσαν προκειμένου να ανταπεξέλθουμε πληρέστερα στον δύσκολο ρόλο μας. H πραγματοποίηση της επιμορφωτικής συνάντησης εντάσσεται και στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus KA1 που προβλέπει μετακίνηση εκπαιδευτικών του σχολείου στο Βερολίνο  τον προσεχή Ιούνιο για σεμινάριο που αφορά σε μαθησιακές δυσκολίες.