Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Μετά την επίσκεψη του μικρού πρίγκιπα στον πλανήτη με τα σοκολατένια σπίτια, όπου δημιούργησε αρκετές φιλίες και γνώρισε καινούργιους πολιτισμούς, αποφάσισε να κάνει άλλο ένα ταξίδι γιατί δεν βρήκε αυτόν τον φίλο που έψαχνε πραγματικά. Αυτή τη φορά επισκέφτηκε ένα πλανήτη πολύ διαφορετικό από όλους αυτούς που έχει γνωρίσει. Ένα πλανήτη όπου τα πάντα ήταν ασπρόμαυρα. Ο ουρανός άσπρος, τα πάντα να κυλάνε μονότονα και οι άνθρωποι να περπατάνε σαν ρομπότ. Όταν τον είδαν να φοράει μία μπλε μπλούζα με μία πράσινη φόρμα  ξαφνιάστηκαν και μαζεύτηκαν όλοι γύρω του. Τον λόγο πήρε μία κυρία που φορούσε ένα μαύρο στέμμα. Μάλλον ήταν η βασίλισσα και τον ρώτησε:
-Τι χρώμα έχει η μπλούζα σου; Γιατί δεν είναι μαύρο ή άσπρο;
-Μπλε;
-Τι είναι μπλε;
-Το χρώμα που είναι μπλούζα μου. Ξέρεις υπάρχουν και άλλα χρώματα σε άλλους πλανήτες όπως το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο.
- Συγγνώμη δεν το ξέραμε. Αλλά δεν μας είπες, γιατί ήρθες εδώ; Σε έφερε ο βασιλιάς Ρούμπι;
- Όχι, με παρεξηγήσατε. Εγώ ήρθα γιατί ψάχνω τον ιδανικό μου φίλο. Ξέρετε, έχω γνωρίσει πολλούς φίλους, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον ιδανικό.
-Συγγνώμη αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε επειδή, όλοι εδώ είμαστε μία παρέα. Δεν έχουμε ΄κολλητούς΄ φίλους και ούτε θέλουμε να έρθει κάποιος να μας ενοχλήσει. Γι ’αυτό θα ήταν καλύτερο να φύγεις τώρα. Δεν θέλουμε να φανούμε αφιλόξενοι αλλά πρέπει.
     Τότε ο μικρός πρίγκιπας, χωρίς να πει κάτι, δυστυχισμένος έφυγε και πήγε να ψάξει αλλού για φίλους.

ΕΛΠΙΔΑ ΦΙΩΤΑΚΗ, Β4

  

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ