ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την πρώτη Παρασκευή του Οκτώβρη  στο σχολείο μας δεν έγιναν μαθήματα αλλά αθλητικές εκδηλώσεις με στόχο να κινηθούμε όλοι και να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η κίνηση για την υγεία μας. Καθηγητές και μαθητές συμμετείχαν σε διάφορα αθλήματα όπως χάντμπολ, σκυταλοδρομία, βόλεϊ,μπάσκετ, ποδόσφαιρο αλλά και σε παραδοσιακούς χορούς.
                               

    Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αθλητισμού δύο μαθήτριες της Α΄τάξης, οι Θεωδορίδη Ιωάννα του Α1 και Γιαννουδάκη Δέσποινα του Α2, και ο μαθητής του Β3 Σφακιανάκης Σταύρος έγιναν μικροί δημοσιογράφοι για μια ημέρα. Ρωτώντας τους μαθητές τι τους άρεσε στην ημέρα αυτή καθώς επίσης και τι θα άλλαζαν, καταφέραμε να πάρουμε μία εικόνα από την ματιά των αθλητών για μελλοντική βελτίωση της διαφορετικής αυτής ημέρας.
                                 
  
   Χαρακτηρισμοί όπως "πάρα πολύ καλή ", "ωραία", ή ακόμη και "συναρπαστική" ήταν οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους περισσότερους μαθητές όταν ρωτήθηκαν πώς τους φάνηκε η μέρα αυτή."Το διασκεδάσαμε πολύ", το βόλλεϋ ήταν υπέροχο", "η σκυταλοδρομία ήταν ευχάριστη", "τα αθλήματα ήταν ικανοποιητικά ", μας εξηγούν 4 μαθήτριες. Αρκετοί μαθητές βέβαια πρότειναν τα αθλήματα να ήταν περισσότερα έτσι ώστε να συμμετείχαν όλοι.
                                 
   
   Εξάλλου, οι καθηγητές φαίνεται να το διασκέδασαν εξίσου εφόσον είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν και οι ίδιοι στο βόλλεϋ, με αντιπάλους τους μαθητές τους!
                                    

   "Ευτυχώς τα παιδιά συνεργάστηκαν, περάσαμε πολύ ωραία"σημειώνει η φιλόλογος κ.Μαρκάκη Σοφία ενώ ο κ.Ζουλάκης μας λεει πως δεν θα άλλαζε κάτι, όλα του άρεσαν.Η γυμνάστρια κ. Μανουσογιαννάκη Σοφία, με κύριο ρόλο στην ημέρα αυτή, συμπληρώνει ότι θα ήταν καλύτερο μία τέτοια δράση να πραγματοποιείται στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Επιμέλεια κειμένων:Ταβερνάρη Γωγώ
Φωτογραφίες- βίντεο: Στρατάκη Ζένια, Τσιβουράκη Όλγα.
Σχολικό έτος 2018-19