ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Το έτος 2019 ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού '''Έτος  Ερωτόκριτου'' τιμώντας το ομώνυμο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Πρόκειται για ένα έμμετρο μυθιστόρημα  10.012 στίχων με πλοκή παραμυθιού που εξυμνεί τη δύναμη του έρωτα. Ένα έργο με μεγάλη λογοτεχνική αξία, λαμπρό δείγμα της Κρητικής Αναγέννησης (1600-1669).
  Στο πλαίσιο αυτού του αφιερωματικού έτους η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων διοργάνωσε μια Πολυσύνθετη Πολιτιστική Εκδήλωση,  στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, με εικαστικές δράσεις από μαθητές σχολείων της πόλης. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με πολύ όμορφα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με αφετηρία το πολύ γνωστό έργο ''Ερωτόκριτος και Αρετούσα'' του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.  Μια πραγματική αξιόλογη προσπάθεια που εντυπωσίασε τους επισκέπτες του Πνευματικού Κέντρου.




Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι :

 Κασιμάτης Λευτέρης , Μπυράκης Γιώργος, Φραγκόπουλος Γιώργος, Ποθουλάκης Μάριος, Μαραβελάκη  Ευαγγελία, Πανταζόγλου Γιώργος, Γναφάκη Κωνσταντίνα, Μανιατάκη Μαρία, Κωστόπουλος Φανούρησ, Μιχελάκης Γιώργος, Κοντορινάκη Στέλλα, Αρντουνιάν Έρρικα , Παράβαλου Ζωή, Μαλεφιουδάκης Θάνος, Παπαντωνάκη Γεωργία.

Υπεύθυνη καθηγήτρια κ .Μπαχαροπούλου Έλλη