ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SafeChania2015


Tο σχολείο μας συμμετείχε με εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «SafeChania 2015, Το τρίγωνο της γνώσης στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας». Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) Χανίων στις 1012 Ιουνίου, οργάνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης. 
Αντικείμενο του συνεδρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση δράσεων του τριγώνου της γνώσης (εκπαίδευση – έρευνα – καινοτομία) για την αποτελεσματικότερη προστασία, πρόγνωση, ενημέρωση, αποκατάσταση των επιπτώσεων φαινομένων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας. Τέτοια φαινόμενα, ενδεικτικά, αποτελούν φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, ηφαίστεια, πλημμύρες…), μεγάλα ατυχήματα (ναυάγια, αεροπορικά ατυχήματα…), η ρύπανση (ατμοσφαιρική, θαλάσσια, υδάτων…) καθώς και  θέματα έρευνας και διάσωσης. Ας σημειωθεί ότι η αρχή του εγχειρήματος έγινε πέρυσι  στη Ρόδο και ήδη έχουν προγραμματιστεί τα επόμενα συνέδρια για το 2016 στον Έβρο και για το 2017 στην Αθήνα.
Στο  SafeChania 2015 συμμετείχαν εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα, ερευνητές και επιχειρηματίες ενώ τον εκπαιδευτικό τομέα εκπροσώπησαν τέσσερα σχολεία της πόλης με  παρουσίαση καινοτόμων δράσεων. Εισήγηση έγινε από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Σούδας, το Λύκειο Αλικιανού και τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου.
Η εισήγηση του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου έγινε από τη συνάδελφο κα Σπάρταλη Νίκη και αφορούσε στις  ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις που  τα τελευταία χρόνια συστηματικά υλοποιούνται στο σχολείο μας. Έμφαση δόθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius κατά το διάστημα 2013-2015 και στα πολλαπλά οφέλη που έχουν αποκομίσει όσοι εμπλέκονται σε αυτό, μαθητές και καθηγητές.



Για την παρουσίαση του σχολείου μας μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.