ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

Μένοντας σταθεροί στην άποψή μας πως το σχολείο είναι και οφείλει να είναι μέλος της τοπικής κοινότητας και ανοικτό σε αυτήν, παρουσιάσαμε και φέτος τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε αυτή τη χρονιά - ή για να είμαστε ακριβείς ένα ενδεικτικό μέρος τους.  Για αυτόν τον σκοπό, αλλά και για  να αποχαιρετήσουμε τους αποφοίτους μας, μαζευτήκαμε την Τετάρτη 22 Μάη γονείς, μαθητές και διδάσκοντες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ο Διευθυντής μας κ. Χαραλαμπάκης Αντώνης καλωσόρισε γονείς, μαθητές και συναδέλφους που όλοι μαζί βοήθησαν αυτή η χρονιά που πέρασε να είναι δημιουργική και σημαντική για όλους μας.

   Ο κ. Μέμος παρουσίασε το πρόγραμμα  Erasmus + Modern Classrooms Modern Education το οποίο φτάνει σιγά σιγά στη φάση ολοκλήρωσης του. Την εμπειρία της κατέθεσε και η μαθήτρια του τμήματος Α4  Χαρίση Σοφία, η οποία υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να εμπλακεί σ' ένα ξεχωριστό ευρωπαϊκό γεγονός συνάντησης μαθητών από διάφορες χώρες και να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις μαζί τους.

   Επίσης  ο κ. Μέμος παρουσίασε το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων "Φυτεύοντας βότανα και λαχανικά στον Κήπο του Σχολείου μας ". Μίλησε για τις εργασίες δημιουργίας του σχολικού λαχανόκηπου του Γυμνασίου μας, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μαθητές οι οποίοι ευτύχησαν να φτάσουν μέχρι και το στάδιο δημιουργίας του σχολικού λαχανόκηπου. Του δικού τους κήπου! Η μαθήτρια του τμήματος Β4  Αγάπη Τωμαδάκη, η οποία συμμετείχε ενεργά στον σχολικό πρόγραμμα του λαχανόκηπου, μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά: " Έμαθα να φυτεύω ένα λαχανικό, να το φροντίζω και να ξέρω κάθε πότε χρειάζεται πότισμα".
   Ο κ. Μέμος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ.Βερναδάκη για την πολύτιμη βοήθεια του κατά την πραγματοποίηση του προγράμματος.


Η κ .Σπάρταλη Νίκη  συντονίστρια του Erasmus KA2  "Augmented Reality For You" (Επαυξημένη Πραγματικότητα για Σας),  που επίσης πραγματοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, παρουσίασε τις εργασίες που  μετά από  πολύ κόπο  οδήγησαν όλη την ομάδα σε ένα αποτέλεσμα που δίκαια την κάνει να νιώθει χαρά και ικανοποίηση.


   Χρησιμοποιώντας νέα  και άγνωστα,  για την ομάδα, τεχνολογικά μέσα (π.χ  κάμερα 360ο) και αφού περιηγήθηκε σε σημαντικά σημεία των Χανίων, δημιούργησε ετικέτες που δείχνουν στους επισκέπτες πόσο ενδιαφέρουσα είναι η πόλη που επέλεξαν να γνωρίσουν. Επίσης μοιράστηκαν στους γονείς,  που μας τίμησαν με την παρουσία τους,  σελιδοδείκτες, ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει στο συγκεκριμένο Erasmus +. Περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.



Ιδιαίτερη πινελιά στην βραδιά, η παρουσίαση από τη θεατρική ομάδα, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ .Γερμανού και την κ. Τζεϊρανάκη, σκηνές από το έργο " Μικροί - Μεγάλοι" της Λείας Χατζοπούλου - Καραβία .
Η  κ. Γερμανού προλόγισε το έργο και είπε λίγα λόγια για την υπόθεση.
Η κ. Καλλιβρετάκη υπεύθυνη του περιβαλλοντικού προγράμματος " Τα μονοπάτια του νερού και της πέτρας " παρουσίασε τις δράσεις της ομάδας του προγράμματος, Ο μαθητής Ανδρουλάκης Δημήτρης,  μέλος της ομάδας,  μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχής του στο κομμάτι που αφορά στις εθελοντικές δράσεις του σχολείου και ιδιαίτερα της ομάδας "Σταγόνα γίνομαι καλύτερος ". Στη συνέχεια η μαθήτρια Τωμαδάκη  Αγάπη μίλησε για τις περιβαλλοντικές διαδρομές και τις άλλες δράσεις της ομάδας, τις συζητήσεις και τα απρόοπτα που συνέβησαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με αποκορύφωμα  τη διήμερη εκδρομή στα Ανώγεια που πραγματοποιήθηκε  με την ευγενική χορηγία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης.
                     


Ο πάντα ευρηματικός μουσικός μας,  κ. Πογιατζής,   μας παρουσίασε μια stand up μουσική παράσταση που τουλάχιστον  εντυπωσίασε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς,.Η χορωδία του σχολείου και τα αδέρφια Μιχελάκη μας διασκέδασαν.  Ιδιαίτερα εντυπωσιακός και ο χορός breakdance από το μαθητή της Β΄γυμνασίου Γιάννη Πρωτοπαπαδάκη. 




Μετά την παρουσίαση των δράσεων του σχολείου,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους μαθητές,  οργάνωσε μια ιδιαίτερη γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς με πλούσια κεράσματα και όμορφη μουσική.Τους ευχαριστούμε πολύ!


Ενδεικτικά, τελειώνοντας, αναφέρουμε διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς και δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: 
Συμμετοχή του σχολείου στην εθελοντική δράση  " Let;s do it  Greece" 
Επίσκεψη ομάδας μαθητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης .



Καλό καλοκαίρι σε όλους!