ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

EU ΙΝ ΜΥ REGION


Η Ευρωπαϊκή Ένωση (EU) έδωσε την δυνατότητα και φέτος σε όσα σχολεία επιθυμούσαν να λάβουν μέρος σε διάφορα έργα και δράσεις μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και άλλων συλλογικοτήτων και δικτύων όπως το Teachers for Europe (T4E), που ασχολείται εκτός των άλλων με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Με τέσσερις διαδραστικές παρουσιάσεις-εκδηλώσεις βιωματικού χαρακτήρα από 1 έως 16 Απριλίου 2019, μία για κάθε νομό της Κρήτης εκπρόσωποι της Περιφέρειας και στελέχη από την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με ομάδες μαθητών από σχολεία της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.






   
Η ενημερωτική καμπάνια για το έτος 2019 έχει τίτλο: «Προστατεύω το περιβάλλον, προστατεύω τη ζωή μου».
Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας «Σταγόνα, γίνομαι καλύτερος» με όλα τα μέλη που ήταν είκοσι δύο μαθητές και μαθήτριες, είχε την τύχη να συμμετέχει στην εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στα Ανώγεια Ρεθύμνου στις 16/4/2019.
Η θερμή υποδοχή από τους διοργανωτές, την Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία κυρία Αμαλία Φιλιππάκη, την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ανωγείων και της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Χανίων κυρίας Αρετής Μαρματάκη μας αποζημίωσε πέρα από τα αναμενόμενα. Ο καιρός δεν συμμεριζόταν τα συναισθήματα που μας διακατείχαν για την απρόσμενη από μέρους μας επιλογή της ομάδας και του σχολείου μας και έβρεχε καταρρακτωδώς, παρά το ότι ήταν Απρίλης.
Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο:

Καλλιβρετάκη Αργυρώ